Vize Bilgisi
VİZE TÜRLERİ
Yetki Bölgesi
Sadece Yabancılar ve Yeniden Değerlendirme başvuruları için
Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun yetki alanı haritada kırmızı ile işaretlenmiş alanları kapsamaktadır. İstanbul-Beyoğlu, İzmir, Gaziantep ve Trabzon'daki Vize Merkezlerinden yapılan başvurular, İstanbul'daki Polonya konsolosu tarafından işlendiğinden, yalnızca İstanbul'un konsolosluk bölgesinde ikamet eden başvuru sahiplerinin vize başvurularının kabul edileceğini bildirmek isteriz. Beyaz bölge Büyükelçilik yetki bölgesi olduğundan buralarda outran veya okuyan kişilerin Ankara ve Antalya şubelerimizden başvuru yapmaları gerekmektedir.
Yeniden değerlendirme başvurusu durumunda, bu başvurular, bölgesel yetkili vize başvuru merkezini seçerek vizeyi reddetme kararı alan Polonya Cumhuriyeti konsolosuna sunulmalıdır.
VİZE TÜRLERİ
VFS Global çalışanları size Polonya vizesi ile ilgili bilgi ve başvuru formu sağlayabilir ancak hangi vize türüne başvuru yapmanız gerektiği hakkında tavsiye veremezler.
Başvuru sahibi tarafından seçilen Vize Kategorisi, Polonya'ya seyahat amacına dayanmalı ve karar başvuru sahibinin kendisi tarafından verilmelidir – Vize Başvuru Merkezi çalışanları bu kararın alınmasında size yardımcı olamayacaktır.
SCHENGEN VİZE (C TİPİ VİZE-KISA DÖNEM)
Planlanan seyahatten en az 15 gün önce vizeye başvurmanız tavsiye edilmektedir. VFS Global çalışanları size Polonya vizesi ile ilgili bilgi ve başvuru formu sağlayabilir ancak hangi vize türüne başvuru yapmanız gerektiği hakkında tavsiye veremezler.
Başvuru sahibi tarafından seçilen Vize Kategorisi, Polonya'ya seyahat amacına dayanmalı ve karar başvuru sahibinin kendisi tarafından verilmelidir
Önemli bilgi:
Biyometrik sürecin başlaması nedeniyle, tüm vize başvurularının vize başvuru merkezlerinde şahsen yapılması gerekmektedir.
Biyometrik veriler
Vize başvurusunda bulunduğunuzda sizden biyometrik veriler alınacaktır: Bunlar ulusal vize için fotoğrafınız ve Schengen vizesi başvuruları için fotoğrafınız ve parmak izlerinizdir.
- Parmak uçları, kabul edilebilir bir parmak taraması yapma yeteneğinizi etkileyebileceğinden, herhangi bir dekorasyon, kesik, sıyrık veya diğer işaretlerden arındırılmış olmalıdır.
- Parmak izlerinizi göndermeniz ve fotoğrafınızı çekmeniz gerekecek.
Son 59 ay içinde Schengen vizesine başvurduysanız ve parmak izleriniz alındıysa, yeniden başvurmanız gerekmeyecektir - sistem verilerinizi otomatik olarak aktaracaktır.
Aşağıdaki kişiler parmak izinden muaftır:
- 12 yaşından küçük çocuklar;
- Parmak izi almanın fiziksel olarak mümkün olmadığı kişiler (örneğin eksik veya geçici olarak yaralanmış parmaklar nedeniyle);
- Devlet veya Hükümet Başkanları, eşlerinin eşlik ettiği ulusal hükümet üyeleri ve resmi amaçlarla davet edildiklerinde resmi bir heyetin üyeleri;
- Resmi amaçlarla davet edildiklerinde hükümdarlar ve kraliyet ailesinin önemli üyeleri.
VIS hakkında daha detaylı bilgiye, Avrupa Komisyonu web sitesinden ulaşabilirsiniz
Vatandaşları zorunlu uluslararası danışmanlığa mecbur olan ülkelerin (ve belirli kategorilerdeki yabancıların) listesi
Üçüncü sınıf ülkeler: Afganistan, Libya, Cezayir, Mali, Suudi Arabistan, Moritanya, Azerbaycan, Fas, Bahreyn, Nepal, Bangladeş, Nijer, Beyaz Rusya, Nijerya, Çad, Umman, Mısır, Pakistan, Eritre, Orta Afrika Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Ruanda, Filipinler, Somali, İran, Sri Lanka, Irak, Sudan, Yemen, Güney, Sudan, Ürdün, Suriye, Kamerun, Tacikistan, Katar, Tunus, Kenya, Özbekistan, Kırgızistan, Vietnam, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Filistinliler, Kuzey Kore, Mülteciler, Kuveyt, Vatansız kişiler, Lübnan.
Havalimanı transit vizesi
Üçüncü sınıf bir ülkeden üçüncü sınıf bir ülkeye uçakla gitmeyi planlıyorsanız ve Schengen bölgesinde (Polonya Cumhuriyeti sınırlarında) bulunan havaalanına iniş yapan bir bağlantı uçuşunuz varsa ve ancak:
- havalimanının uluslararası transit bölgesini terk etme niyetiniz yoksa
- Afganistan, Bangladeş, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Eritre, Etiyopya, Gana, İran, Irak, Nijerya, Pakistan, Sudan ve Sri Lanka vatandaşlığınız varsa, havaalanı A kategori transit vizesine başvurmanız gerekir.
Yetki Bölgesi
Sadece Yabancılar ve Yeniden Değerlendirme başvuruları için
Polonya İstanbul Başkonsolosluğunun yetki bölgesi kırmızı alanları kapsamaktadır. Harbiye, Altunizade, İzmir, Gaziantep ve Trabzon şubelerimizden yaptığınız başvurular başkonsolosluk tarafından inceleneceği için sadece kırmızı bölgelerde ikamet eden veya okuyan kişilerin başvuruları kabul edilecektir. Beyaz bölge büyükelçilik yetki bölgesi olduğundan buralarda oturan ya da okuyan kişilerin Ankara ve Antalya şubelerimizden başvuru yapmaları gerekmektedir.
Yeniden değerlendirme başvurusu durumunda, bu başvurular, bölgesel yetkili vize başvuru merkezini seçerek vizeyi reddetme kararı alan Polonya Cumhuriyeti konsolosuna sunulmalıdır.

Turistik
-
Schengen Vizesi
Turizm amaçlı Polonya’yı ziyaret etmek istiyorsanız, herhangi bir 6 aylık sürede maksimum 90 güne kadar Polonya’da ve herhangi bir Schengen ülkesinde konaklama izni veren kısa süreli vize olan Schengen vizesini almak için dokümanlar ibraz etmelisiniz.
Schengen ülkeleri: Avusturya, Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İspanya, Hollanda, İzlanda, Litvanya, Liechtenstein Lüksemburg, Letonya, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsviçre, İsveç, Macaristan ve İtalya.
Geri dönen dosyalarda VFS servis ücreti iade edilmez. Schengen vize türlerinde, seyahatinizden 6 ay önce başvuru yapılabilir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir.
Daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayınız
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Bir yabancının Polonya Cumhuriyeti'ne girerken yanında bulundurmak zorunda olduğu mali araçların miktarı, ayrıca bunlara sahip olduğunu teyit eden ve Polonya'ya giriş amacını belirten belgelerin türü.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Biometri
Vizeye ilişkin Topluluk Yasasını (Vize Yasası) oluşturan Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Topluluğu Konseyi’nin 13 Temmuz 2009 tarih ve 810/2009 sayılı tüzüğünün 13. maddesinin 2. bendi uyarınca, ilk vize başvurusunda şahsi müracaat esastır. Başvuru sırasında kişiye ait aşağıdaki biyometrik kimlik bilgileri alınmaktadır:
- Son 59 ay içerisinde, herhangi bir Schengen ülkesine parmak izi verdiyseniz, şahsen başvurmanız gerekmemektedir.
- 12 yaş altı çocuklar;
- parmak izi alımının fiziki olarak mümkün olmadığı kişiler;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, devlet veya hükümet başkanları, ulusal hükümet üyeleri ve beraberindeki eşleri ile resmi heyet üyeleri;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, kral veya ailesinin rütbece önemli üyeleri.
- Türk Hizmet pasaportu sahipleri (yeşil veya gri olarak adlandırılanlar) 90 günü geçmeyecek şekilde ve çalışmak için olmamak kaydıyla, Polonya topraklarına vizesiz girebilirler.
Bilgilendirme:
Türk hizmet pasaportu (yeşil veya gri olarak da bilinen) hamilleri, Polonya topraklarına 90 günden fazla olmamak üzere vizesiz giriş yapma hakkına sahiptir ve çalışma amaçlı değildir.
Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 13 Temmuz 2009 tarihli ve (EC) 810/2009 sayılı Tüzüğü'nün 16. maddesinin 4. fıkrası uyarınca, aşağıdaki kategorilerden birine ait olan başvuru sahipleri için vize ücretlerinden feragat edilir;
- altı yaşın altındaki çocuklar
- okul öğrencileri, öğrenciler, lisansüstü öğrenciler ve eğitim veya eğitim amaçlı konaklamayı üstlenen eşlik eden öğretmenler;
- Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 28 Eylül 2005 tarihli ve 2005/761/EC sayılı Tavsiye Kararı'nda tanımlandığı üzere, bilimsel araştırma yapmak amacıyla Topluluk içinde seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar için Üye Devletler tarafından tek tip kısa süreli vize verilmesini kolaylaştırmak amacıyla bilimsel araştırma yapmak amacıyla seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar;
Kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından düzenlenen seminer, konferans, spor, kültürel veya eğitim etkinliklerine katılan 25 yaş ve altı kar amacı gütmeyen kuruluşların temsilcileri.
18. maddenin 1-2. fıkrasına göre. "Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 R. W Sprawie opłat konsularnych", aşağıdaki kategorilere ait başvuru sahipleri için vize ücretlerinden feragat edilecektir;
AB vatandaşlarının akrabaları (eş, çocuklar, ebeveynler (mali olarak bağlı ise) Polonya vatandaşlarının akrabaları (Eş, çocuklar, ebeveynler) maddi olarak bağlı ise Diplomatik veya hizmet vizesi başvuruları AB Vatandaşlarının Aile Üyelerine İlişkin Bilgiler:
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Gerekli Evraklar
Gerekli evraklar için lütfen buraya tıklayınız
DİKKAT
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır, Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir.
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. 94 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) 0-6 YAŞ ARASI ÇOCUK ÜCRETSİZ 6-12 YAŞ ARASI ÇOCUK 47 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) Avrupa Birliği ile yapılan anlaşma gereği SCHENGEN vize harcı olarak 37 USD ödeyecek olan ülke vatandaşları: Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Ermenistan, Karadağ, Gürcistan, Makedonya, Moldova, Sırbistan Ukrayna 37 USD GAMBIA vatandaşları için SCHENGEN vize harcı 94 USD VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (*bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir) Sadece biyometrik pasaportla Polonya`da90 güne kadar vizesiz kalabilecek olan ülke vatandaşları:
Arnavutluk Bosna-Hersek Karadağ Gürcistan Makedonya Moldova Sırbistan Ukrayna Her çeşit pasaport hamili Ukrayna vatandaşları için ÜLKE vizesi başvurularında kanunen harç muafiyeti uygulanır.
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
İş Seyahati
-
Schengen Vizesi
İş, amaçlı Polonya’yı ziyaret etmek istiyorsanız, herhangi bir 6 aylık sürede maksimum 90 güne kadar Polonya’da ve herhangi bir Schengen ülkesinde konaklama izni veren kısa süreli vize olan Schengen vizesini almak için dokümanlar ibraz etmelisiniz.
Schengen ülkeleri: Avusturya, Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İspanya, Hollanda, İzlanda, Litvanya, Liechtenstein Lüksemburg, Letonya, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsviçre, İsveç, Macaristan ve İtalya.
Geri dönen dosyalarda VFS servis ücreti iade edilmez. Schengen vize türlerinde, seyahatinizden 6 ay önce başvuru yapılabilir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir.
Daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayınız
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Biometri
VIS'in (Vize Bilgi Sistemi) tanıtılmasından bu yana, Schengen vizesine başvuran kişilerin biyometrik verilerini (parmak izleri ve dijital fotoğraf) sağlamaları gerekmektedir.
Vizeye ilişkin Topluluk Yasasını (Vize Yasası) oluşturan Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Topluluğu Konseyi’nin 13 Temmuz 2009 tarih ve 810/2009 sayılı tüzüğünün 13. maddesinin 2. bendi uyarınca, ilk vize başvurusunda şahsi müracaat esastır. Başvuru sırasında kişiye ait aşağıdaki biyometrik kimlik bilgileri alınmaktadır:
- Son 59 ay içerisinde, herhangi bir Schengen ülkesine parmak izi verdiyseniz, şahsen başvurmanız gerekmemektedir.
- 12 yaş altı çocuklar;
- parmak izi alımının fiziki olarak mümkün olmadığı kişiler;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, devlet veya hükümet başkanları, ulusal hükümet üyeleri ve beraberindeki eşleri ile resmi heyet üyeleri;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, kral veya ailesinin rütbece önemli üyeleri.
- Türk Hizmet pasaportu sahipleri (yeşil veya gri olarak adlandırılanlar) 90 günü geçmeyecek şekilde ve çalışmak için olmamak kaydıyla, Polonya topraklarına vizesiz girebilirler.
Bilgilendirme:
Türk hizmet pasaportu (yeşil veya gri olarak da bilinen) hamilleri, Polonya topraklarına 90 günden fazla olmamak üzere vizesiz giriş yapma hakkına sahiptir ve çalışma amaçlı değildir.
Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 13 Temmuz 2009 tarihli ve (EC) 810/2009 sayılı Tüzüğü'nün 16. maddesinin 4. fıkrası uyarınca, aşağıdaki kategorilerden birine ait olan başvuru sahipleri için vize ücretlerinden feragat edilir;
- altı yaşın altındaki çocuklar
- okul öğrencileri, öğrenciler, lisansüstü öğrenciler ve eğitim veya eğitim amaçlı konaklamayı üstlenen eşlik eden öğretmenler;
- Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 28 Eylül 2005 tarihli ve 2005/761/EC sayılı Tavsiye Kararı'nda tanımlandığı üzere, bilimsel araştırma yapmak amacıyla Topluluk içinde seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar için Üye Devletler tarafından tek tip kısa süreli vize verilmesini kolaylaştırmak amacıyla bilimsel araştırma yapmak amacıyla seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar;
- Kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından düzenlenen seminer, konferans, spor, kültürel veya eğitim etkinliklerine katılan 25 yaş ve altı kar amacı gütmeyen kuruluşların temsilcileri.
18. maddenin 1-2. fıkrasına göre. "Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 R. W Sprawie opłat konsularnych", aşağıdaki kategorilere ait başvuru sahipleri için vize ücretlerinden feragat edilecektir;
AB vatandaşlarının akrabaları (eş, çocuklar, ebeveynler (mali olarak bağlı ise) Polonya vatandaşlarının akrabaları (Eş, çocuklar, ebeveynler) maddi olarak bağlı ise Diplomatik veya hizmet vizesi başvuruları AB Vatandaşlarının Aile Üyelerine İlişkin Bilgiler:
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
Gerekli Evraklar
Gerekli evraklar için lütfen buraya tıklayınız
DİKKAT
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır. (3 aydan daha yeni)
Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır.
Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir.
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. 94 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) 0-6 YAŞ ARASI ÇOCUK 0 USD 6-12 YAŞ ARASI ÇOCUK 47 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) Avrupa Birliği ile yapılan anlaşma gereği SCHENGEN vize harcı olarak 37 USD ödeyecek olan ülke vatandaşları: Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Ermenistan, Karadağ, Gürcistan, Makedonya, Moldova, Sırbistan Ukrayna 37 USD GAMBIA vatandaşları için SCHENGEN vize harcı 94 USD VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (*bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir) Sadece biyometrik pasaportla Polonya`da90 güne kadar vizesiz kalabilecek olan ülke vatandaşları:
Arnavutluk Bosna-Hersek Karadağ Gürcistan Makedonya Moldova Sırbistan Ukrayna Her çeşit pasaport hamili Ukrayna vatandaşları için ÜLKE vizesi başvurularında kanunen harç muafiyeti uygulanır.
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
Avrupa/Polonya Vatandaşlarının Aile Üyeleri
-
Schengen Vizesi
AB vatandaşı veya Polonya vatandaşı ailesi üyesi iseniz (eş, çocuklar veya bakmakla yükümlü olunan ebeveynler) Polonya’yı bu sebeple ziyaret etmek istiyorsanız, herhangi bir 6 aylık sürede maksimum 90 güne kadar Polonya’da ve herhangi bir Schengen ülkesinde konaklama izni veren kısa süreli vize olan Schengen vizesini almak için dokümanlar ibraz etmelisiniz.
Schengen ülkeleri: Avusturya, Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İspanya, Hollanda, İzlanda, Litvanya, Liechtenstein Lüksemburg, Letonya, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsviçre, İsveç, Macaristan ve İtalya.
Geri dönen dosyalarda VFS servis ücreti iade edilmez. Schengen vize türlerinde, seyahatinizden 6 ay önce başvuru yapılabilir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir.
Daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayınız
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Biometri
Vizeye ilişkin Topluluk Yasasını (Vize Yasası) oluşturan Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Topluluğu Konseyi’nin 13 Temmuz 2009 tarih ve 810/2009 sayılı tüzüğünün 13. maddesinin 2. bendi uyarınca, ilk vize başvurusunda şahsi müracaat esastır. Başvuru sırasında kişiye ait aşağıdaki biyometrik kimlik bilgileri alınmaktadır:
- Son 59 ay içerisinde, herhangi bir Schengen ülkesine parmak izi verdiyseniz, şahsen başvurmanız gerekmemektedir.
- 12 yaş altı çocuklar;
- parmak izi alımının fiziki olarak mümkün olmadığı kişiler;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, devlet veya hükümet başkanları, ulusal hükümet üyeleri ve beraberindeki eşleri ile resmi heyet üyeleri;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, kral veya ailesinin rütbece önemli üyeleri.
Bilgilendirme
Türk hizmet pasaportu (yeşil veya gri olarak da bilinen) hamilleri, Polonya topraklarına 90 günden fazla olmamak üzere vizesiz giriş yapma hakkına sahiptir ve çalışma amaçlı değildir.
Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 13 Temmuz 2009 tarihli ve (EC) 810/2009 sayılı Tüzüğü'nün 16. maddesinin 4. fıkrası uyarınca, aşağıdaki kategorilerden birine ait olan başvuru sahipleri için vize ücretlerinden feragat edilir;
- altı yaşın altındaki çocuklar
- okul öğrencileri, öğrenciler, lisansüstü öğrenciler ve eğitim veya eğitim amaçlı konaklamayı üstlenen eşlik eden öğretmenler;
- Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 28 Eylül 2005 tarihli ve 2005/761/EC sayılı Tavsiye Kararı'nda tanımlandığı üzere, bilimsel araştırma yapmak amacıyla Topluluk içinde seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar için Üye Devletler tarafından tek tip kısa süreli vize verilmesini kolaylaştırmak amacıyla bilimsel araştırma yapmak amacıyla seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar;
- Kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından düzenlenen seminer, konferans, spor, kültürel veya eğitim etkinliklerine katılan 25 yaş ve altı kar amacı gütmeyen kuruluşların temsilcileri.
18. maddenin 1-2. fıkrasına göre. "Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 R. W Sprawie opłat konsularnych", aşağıdaki kategorilere ait başvuru sahipleri için vize ücretlerinden feragat edilecektir;
AB vatandaşlarının akrabaları (eş, çocuklar, ebeveynler (mali olarak bağlı ise) Polonya vatandaşlarının akrabaları (Eş, çocuklar, ebeveynler) maddi olarak bağlı ise Diplomatik veya hizmet vizesi başvuruları AB Vatandaşlarının Aile Üyelerine İlişkin Bilgiler:
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Gerekli Evraklar
Gerekli evraklar için lütfen buraya tıklayınız
DİKKAT
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir.
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. Ücretsiz (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (*bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir) Sadece biyometrik pasaportla Polonya`da90 güne kadar vizesiz kalabilecek olan ülke vatandaşları:
Arnavutluk Bosna-Hersek Karadağ Gürcistan Makedonya Moldova Sırbistan Ukrayna Her çeşit pasaport hamili Ukrayna vatandaşları için ÜLKE vizesi başvurularında kanunen harç muafiyeti uygulanır.
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
ERASMUS
-
Ulusal Vize
Bu vize, ilk giriş tarihinden itibaren bir yıl boyunca 90 günden daha uzun bir süre (bir veya birkaç giriş) Polonya topraklarında kalmak isteyen kişilere verilir.
Uzun süreli ulusal vize (D Vize):
- Polonya'nın topraklarında vizenin geçerlilik süresince;
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir.
Daha fazla bilgi için lütfen linke tıklayınız
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 r. w sprawie opłat konsularnych”, 18. maddesinin 1-2. bendinde ve 19. maddede belirtildiği üzere, aşağıdaki kategorilerden herhangi birine sahip olan başvuru sahipleri vize ücretinden muaf tutulacaktır;
AB vatandaşları yakınları ( eşleri, çocukları, anne-babaları (maddi olarak bağlı iseler)
Polonya vatandaşlarının yakınları (eşleri, çocukları, anne-babaları) maddi olarak bağlı iseler
Diplomatik veya hizmet vizesi başvurularıAB Vatandaşlarının Aile Üyelerine İlişkin Bilgiler:
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Gerekli Evraklar
Gerekli evraklar için lütfen buraya tıklayınız
DİKKAT
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir.
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. 141 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (*bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir) Sadece biyometrik pasaportla Polonya`da90 güne kadar vizesiz kalabilecek olan ülke vatandaşları:
Arnavutluk Bosna-Hersek Karadağ Gürcistan Makedonya Moldova Sırbistan Ukrayna Her çeşit pasaport hamili Ukrayna vatandaşları için ÜLKE vizesi başvurularında kanunen harç muafiyeti uygulanır.
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
ERASMUS
-
Schengen Vizesi
Erasmus ve NAWA programları kapsamında Polonya’yı ziyaret etmek istiyorsanız, herhangi bir 6 aylık sürede maksimum 90 güne kadar Polonya’da ve herhangi bir Schengen ülkesinde konaklama izni veren kısa süreli vize olan Schengen vizesini almak için dokümanlar ibraz etmelisiniz.
Schengen ülkeleri: Avusturya, Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İspanya, Hollanda, İzlanda, Litvanya, Liechtenstein Lüksemburg, Letonya, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsviçre, İsveç, Macaristan ve İtalya.
Geri dönen dosyalarda VFS servis ücreti iade edilmez. Schengen vize türlerinde, seyahatinizden 6 ay önce başvuru yapılabilir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir.
Daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayınız
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Biometri
Vizeye ilişkin Topluluk Yasasını (Vize Yasası) oluşturan Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Topluluğu Konseyi’nin 13 Temmuz 2009 tarih ve 810/2009 sayılı tüzüğünün 13. maddesinin 2. bendi uyarınca, ilk vize başvurusunda şahsi müracaat esastır. Başvuru sırasında kişiye ait aşağıdaki biyometrik kimlik bilgileri alınmaktadır:
- Son 59 ay içerisinde, herhangi bir Schengen ülkesine parmak izi verdiyseniz, şahsen başvurmanız gerekmemektedir.
- 12 yaş altı çocuklar;
- parmak izi alımının fiziki olarak mümkün olmadığı kişiler;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, devlet veya hükümet başkanları, ulusal hükümet üyeleri ve beraberindeki eşleri ile resmi heyet üyeleri;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, kral veya ailesinin rütbece önemli üyeleri.
Bilgilendirme
Türk hizmet pasaportu (yeşil veya gri olarak da bilinen) hamilleri, Polonya topraklarına 90 günden fazla olmamak üzere vizesiz giriş yapma hakkına sahiptir ve çalışma amaçlı değildir.
Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 13 Temmuz 2009 tarihli ve (EC) 810/2009 sayılı Tüzüğü'nün 16. maddesinin 4. fıkrası uyarınca, aşağıdaki kategorilerden birine ait olan başvuru sahipleri için vize ücretlerinden feragat edilir;
- altı yaşın altındaki çocuklar
- okul öğrencileri, öğrenciler, lisansüstü öğrenciler ve eğitim veya eğitim amaçlı konaklamayı üstlenen eşlik eden öğretmenler;
- Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 28 Eylül 2005 tarihli ve 2005/761/EC sayılı Tavsiye Kararı'nda tanımlandığı üzere, bilimsel araştırma yapmak amacıyla Topluluk içinde seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar için Üye Devletler tarafından tek tip kısa süreli vize verilmesini kolaylaştırmak amacıyla bilimsel araştırma yapmak amacıyla seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar;
- Kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından düzenlenen seminer, konferans, spor, kültürel veya eğitim etkinliklerine katılan 25 yaş ve altı kar amacı gütmeyen kuruluşların temsilcileri.
18. maddenin 1-2. fıkrasına göre. "Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 R. W Sprawie opłat konsularnych", aşağıdaki kategorilere ait başvuru sahipleri için vize ücretlerinden feragat edilecektir;
AB vatandaşlarının akrabaları (eş, çocuklar, ebeveynler (mali olarak bağlı ise) Polonya vatandaşlarının akrabaları (Eş, çocuklar, ebeveynler) maddi olarak bağlı ise Diplomatik veya hizmet vizesi başvuruları AB Vatandaşlarının Aile Üyelerine İlişkin Bilgiler:
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Gerekli Evraklar
Gerekli evraklar için lütfen buraya tıklayınız
DİKKAT
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir.
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. 94 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) 0-6 YAŞ ARASI ÇOCUK Ücretsiz 6-12 YAŞ ARASI ÇOCUK 47 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) Avrupa Birliği ile yapılan anlaşma gereği SCHENGEN vize harcı olarak 37 USD ödeyecek olan ülke vatandaşları: Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Ermenistan, Karadağ, Gürcistan, Makedonya, Moldova, Sırbistan Ukrayna 37 USD GAMBIA vatandaşları için SCHENGEN vize harcı 94 USD VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (*bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir) Sadece biyometrik pasaportla Polonya`da90 güne kadar vizesiz kalabilecek olan ülke vatandaşları:
Arnavutluk Bosna-Hersek Karadağ Gürcistan Makedonya Moldova Sırbistan Ukrayna Her çeşit pasaport hamili Ukrayna vatandaşları için ÜLKE vizesi başvurularında kanunen harç muafiyeti uygulanır.
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
Diğer Kısa Dönem
-
Schengen Vizesi
Aile ve arkadaş ziyareti, kısa süreli eğitim, sportif faaliyetler, kültürel amaçlar veya diğer kategorilerini haricinde kalan seyahatler için Polonya’yı ziyaret etmek istiyorsanız, herhangi bir 6 aylık sürede maksimum 90 güne kadar Polonya’da ve herhangi bir Schengen ülkesinde konaklama izni veren kısa süreli vize olan Schengen vizesini almak için dokümanlar ibraz etmelisiniz.
Schengen ülkeleri: Avusturya, Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İspanya, Hollanda, İzlanda, Litvanya, Liechtenstein Lüksemburg, Letonya, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsviçre, İsveç, Macaristan ve İtalya.
Geri dönen dosyalarda VFS servis ücreti iade edilmez. Schengen vize türlerinde, seyahatinizden 6 ay önce başvuru yapılabilir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir.
Daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayınız
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Biometri
Vizeye ilişkin Topluluk Yasasını (Vize Yasası) oluşturan Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Topluluğu Konseyi’nin 13 Temmuz 2009 tarih ve 810/2009 sayılı tüzüğünün 13. maddesinin 2. bendi uyarınca, ilk vize başvurusunda şahsi müracaat esastır. Başvuru sırasında kişiye ait aşağıdaki biyometrik kimlik bilgileri alınmaktadır:
- Son 59 ay içerisinde, herhangi bir Schengen ülkesine parmak izi verdiyseniz, şahsen başvurmanız gerekmemektedir.
- 12 yaş altı çocuklar;
- parmak izi alımının fiziki olarak mümkün olmadığı kişiler;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, devlet veya hükümet başkanları, ulusal hükümet üyeleri ve beraberindeki eşleri ile resmi heyet üyeleri;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, kral veya ailesinin rütbece önemli üyeleri.
Bilgilendirme
Türk hizmet pasaportu (yeşil veya gri olarak da bilinen) hamilleri, Polonya topraklarına 90 günden fazla olmamak üzere vizesiz giriş yapma hakkına sahiptir ve çalışma amaçlı değildir.
Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 13 Temmuz 2009 tarihli ve (EC) 810/2009 sayılı Tüzüğü'nün 16. maddesinin 4. fıkrası uyarınca, aşağıdaki kategorilerden birine ait olan başvuru sahipleri için vize ücretlerinden feragat edilir;
- altı yaşın altındaki çocuklar
- okul öğrencileri, öğrenciler, lisansüstü öğrenciler ve eğitim veya eğitim amaçlı konaklamayı üstlenen eşlik eden öğretmenler;
- Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 28 Eylül 2005 tarihli ve 2005/761/EC sayılı Tavsiye Kararı'nda tanımlandığı üzere, bilimsel araştırma yapmak amacıyla Topluluk içinde seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar için Üye Devletler tarafından tek tip kısa süreli vize verilmesini kolaylaştırmak amacıyla bilimsel araştırma yapmak amacıyla seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar;
- Kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından düzenlenen seminer, konferans, spor, kültürel veya eğitim etkinliklerine katılan 25 yaş ve altı kar amacı gütmeyen kuruluşların temsilcileri.
18. maddenin 1-2. fıkrasına göre. "Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 R. W Sprawie opłat konsularnych", aşağıdaki kategorilere ait başvuru sahipleri için vize ücretlerinden feragat edilecektir;
AB vatandaşlarının akrabaları (eş, çocuklar, ebeveynler (mali olarak bağlı ise) Polonya vatandaşlarının akrabaları (Eş, çocuklar, ebeveynler) maddi olarak bağlı ise Diplomatik veya hizmet vizesi başvuruları AB Vatandaşlarının Aile Üyelerine İlişkin Bilgiler:
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Gerekli Evraklar
Gerekli evraklar için lütfen buraya tıklayınız
DİKKAT
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir.
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. 94 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) 0-6 YAŞ ARASI ÇOCUK 0 USD 6-12 YAŞ ARASI ÇOCUK 47 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) Avrupa Birliği ile yapılan anlaşma gereği SCHENGEN vize harcı olarak 37 USD ödeyecek olan ülke vatandaşları: Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Ermenistan, Karadağ, Gürcistan, Makedonya, Moldova, Sırbistan Ukrayna 37 USD GAMBIA vatandaşları için SCHENGEN vize harcı 94 USD VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (*bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir) Sadece biyometrik pasaportla Polonya`da90 güne kadar vizesiz kalabilecek olan ülke vatandaşları:
Arnavutluk Bosna-Hersek Karadağ Gürcistan Makedonya Moldova Sırbistan Ukrayna Her çeşit pasaport hamili Ukrayna vatandaşları için ÜLKE vizesi başvurularında kanunen harç muafiyeti uygulanır.
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
Eğitim / Araştırma
-
Schengen Vizesi
İş, turizm veya kişisel amaçlarla Polonya’yı ziyaret etmek istiyorsanız, herhangi bir 6 aylık sürede maksimum 90 güne kadar Polonya’da ve herhangi bir Schengen ülkesinde konaklama izni veren kısa süreli vize olan Schengen vizesini almak için dokümanlar ibraz etmelisiniz.
Schengen ülkeleri: Avusturya, Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İspanya, Hollanda, İzlanda, Litvanya, Liechtenstein Lüksemburg, Letonya, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsviçre, İsveç, Macaristan ve İtalya.
Geri dönen dosyalarda VFS servis ücreti iade edilmez. Schengen vize türlerinde, seyahatinizden 6 ay önce başvuru yapılabilir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir.
15 Haziran 2023 tarihinden itibaren aşağıda yazılı şirketler dışında seyahat sağlık sigortaları elçilik tarafından kabul görmeyecektir.
- AKSigorta AŞ
- Allianz Sigorta AŞ
- Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi
- Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi
- Aveon Global Sigorta AŞ
- Axa Sigorta AŞ
- Demir Sağlık ve Hayat Sigorta AŞ
- Emaa Sigorta AŞ
- Gulf Sigorta AŞ
- HDI Sigorta AŞ
- Hepiyi Sigorta AŞ
- Koru Sigorta AŞ
- Mapfre Sigorta AŞ
- Quick Sigorta AŞ
- Ray Sigorta Anonim Şirketi
- Sompo Sigorta AŞ
- Türk Nippon Sigorta AŞ
- Türkiye Sigorta AŞ
- Unico Sigorta AŞ
- Zurich Sigorta AŞ
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Biometri
Vizeye ilişkin Topluluk Yasasını (Vize Yasası) oluşturan Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Topluluğu Konseyi’nin 13 Temmuz 2009 tarih ve 810/2009 sayılı tüzüğünün 13. maddesinin 2. bendi uyarınca, ilk vize başvurusunda şahsi müracaat esastır. Başvuru sırasında kişiye ait aşağıdaki biyometrik kimlik bilgileri alınmaktadır:
- Son 59 ay içerisinde, herhangi bir Schengen ülkesine parmak izi verdiyseniz, şahsen başvurmanız gerekmemektedir.
- 12 yaş altı çocuklar;
- parmak izi alımının fiziki olarak mümkün olmadığı kişiler;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, devlet veya hükümet başkanları, ulusal hükümet üyeleri ve beraberindeki eşleri ile resmi heyet üyeleri;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, kral veya ailesinin rütbece önemli üyeleri.
- Türk Hizmet pasaportu sahipleri (yeşil veya gri olarak adlandırılanlar) 90 günü geçmeyecek şekilde ve çalışmak için olmamak kaydıyla, Polonya topraklarına vizesiz girebilirler.
13 Temmuz 2009 Avrupa Parlamentosu ve Konseyi tarafından yayınlanan vizelerle ilgili bildirinin 810/2009 nolu düzenlemesinin 16.maddesinin 4.bendine göre; aşağıdaki kategorilerden herhangi birine sahip olan başvuru sahipleri vize ücretinden muaf tutulacaktır;
- 6 yaşından küçük çocuklar,
- Eğitim-öğretim amacı ile seyahat eden ilkokul, lise, üniversite ve yüksek lisans öğrencileri ile onlara eşlik eden öğretmenler,
AB Vatandaşlarının Aile Üyelerine İlişkin Bilgiler:
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Gerekli Evraklar
Gerekli evraklar için lütfen buraya tıklayınız
DİKKAT
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir. - Vize Başvuru Yolu: www.e-konsulat.gov.pl sisteminden randevu aldıktan sonra direk olarak Başkonsolosluk
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. 89 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) 0-6 YAŞ ARASI ÇOCUK 0 USD 6-12 YAŞ ARASI ÇOCUK 45 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) Avrupa Birliği ile yapılan anlaşma gereği SCHENGEN vize harcı olarak 39 USD ödeyecek olan ülke vatandaşları: Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Ermenistan, Karadağ, Gürcistan, Makedonya, Moldova, Sırbistan Ukrayna 39 USD GAMBIA vatandaşları için SCHENGEN vize harcı 133 USD VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (*bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir) Sadece biyometrik pasaportla Polonya`da90 güne kadar vizesiz kalabilecek olan ülke vatandaşları:
Arnavutluk Bosna-Hersek Karadağ Gürcistan Makedonya Moldova Sırbistan Ukrayna Her çeşit pasaport hamili Ukrayna vatandaşları için ÜLKE vizesi başvurularında kanunen harç muafiyeti uygulanır.
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
Tır Şoförü
-
Schengen Vizesi
Tır şöförü olarak ticari amaçlı Polonya’yı ziyaret etmek istiyorsanız, herhangi bir 6 aylık sürede maksimum 90 güne kadar Polonya’da ve herhangi bir Schengen ülkesinde konaklama izni veren kısa süreli vize olan Schengen vizesini almak için dokümanlar ibraz etmelisiniz.
Schengen ülkeleri: Avusturya, Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İspanya, Hollanda, İzlanda, Litvanya, Liechtenstein Lüksemburg, Letonya, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsviçre, İsveç, Macaristan ve İtalya.
Geri dönen dosyalarda VFS servis ücreti iade edilmez. Schengen vize türlerinde, seyahatinizden 6 ay önce başvuru yapılabilir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir.
Daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayınız
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Biometri
Vizeye ilişkin Topluluk Yasasını (Vize Yasası) oluşturan Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Topluluğu Konseyi’nin 13 Temmuz 2009 tarih ve 810/2009 sayılı tüzüğünün 13. maddesinin 2. bendi uyarınca, ilk vize başvurusunda şahsi müracaat esastır. Başvuru sırasında kişiye ait aşağıdaki biyometrik kimlik bilgileri alınmaktadır:
- Son 59 ay içerisinde, herhangi bir Schengen ülkesine parmak izi verdiyseniz, şahsen başvurmanız gerekmemektedir.
- 12 yaş altı çocuklar;
- parmak izi alımının fiziki olarak mümkün olmadığı kişiler;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, devlet veya hükümet başkanları, ulusal hükümet üyeleri ve beraberindeki eşleri ile resmi heyet üyeleri;
- üye devletlerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonlar tarafından resmi amaç ile davet edilmeleri halinde, kral veya ailesinin rütbece önemli üyeleri.
- Türk Hizmet pasaportu sahipleri (yeşil veya gri olarak adlandırılanlar) 90 günü geçmeyecek şekilde ve çalışmak için olmamak kaydıyla, Polonya topraklarına vizesiz girebilirler.
Bilgilendirme:
Türk hizmet pasaportu (yeşil veya gri olarak da bilinen) hamilleri, Polonya topraklarına 90 günden fazla olmamak üzere vizesiz giriş yapma hakkına sahiptir ve çalışma amaçlı değildir.
Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 13 Temmuz 2009 tarihli ve (EC) 810/2009 sayılı Tüzüğü'nün 16. maddesinin 4. fıkrası uyarınca, aşağıdaki kategorilerden birine ait olan başvuru sahipleri için vize ücretlerinden feragat edilir;
- altı yaşın altındaki çocuklar
- okul öğrencileri, öğrenciler, lisansüstü öğrenciler ve eğitim veya eğitim amaçlı konaklamayı üstlenen eşlik eden öğretmenler;
- Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin 28 Eylül 2005 tarihli ve 2005/761/EC sayılı Tavsiye Kararı'nda tanımlandığı üzere, bilimsel araştırma yapmak amacıyla Topluluk içinde seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar için Üye Devletler tarafından tek tip kısa süreli vize verilmesini kolaylaştırmak amacıyla bilimsel araştırma yapmak amacıyla seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar;
Kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından düzenlenen seminer, konferans, spor, kültürel veya eğitim etkinliklerine katılan 25 yaş ve altı kar amacı gütmeyen kuruluşların temsilcileri.
18. maddenin 1-2. fıkrasına göre. "Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 R. W Sprawie opłat konsularnych", aşağıdaki kategorilere ait başvuru sahipleri için vize ücretlerinden feragat edilecektir;
AB vatandaşlarının akrabaları (eş, çocuklar, ebeveynler (mali olarak bağlı ise)
Polonya vatandaşlarının akrabaları (Eş, çocuklar, ebeveynler) maddi olarak bağlı ise
Diplomatik veya hizmet vizesi başvuruları
AB Vatandaşlarının Aile Üyelerine İlişkin Bilgiler:
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Gerekli Evraklar
Gerekli evraklar için lütfen buraya tıklayınız
DİKKAT
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir.
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. 94 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) Avrupa Birliği ile yapılan anlaşma gereği SCHENGEN vize harcı olarak 37 USD ödeyecek olan ülke vatandaşları: Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Ermenistan, Karadağ, Gürcistan, Makedonya, Moldova, Sırbistan Ukrayna 37 USD GAMBIA vatandaşları için SCHENGEN vize harcı 94 USD VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (*bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir) Sadece biyometrik pasaportla Polonya`da90 güne kadar vizesiz kalabilecek olan ülke vatandaşları:
Arnavutluk Bosna-Hersek Karadağ Gürcistan Makedonya Moldova Sırbistan Ukrayna Her çeşit pasaport hamili Ukrayna vatandaşları için ÜLKE vizesi başvurularında kanunen harç muafiyeti uygulanır.
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
Ulusal Vize ( D Tipi Vize-uzun Dönem)
ULUSAL VİZE
Bu vize, ilk giriş tarihinden itibaren bir yıl boyunca 90 günden daha uzun bir süre (bir veya birkaç giriş) Polonya topraklarında kalmak isteyen kişilere verilir.
Uzun süreli ulusal vize (D Vize):
- Polonya'nın topraklarında vizenin geçerlilik süresince;
Ulusal vize geçerlilik süresi 1 yıldır.
Ulusal vize başvuruları, planlanan kalkıştan en geç 15 gün önce ve en erken 6 ay öncesinden yapılmalıdır.
Yetki Bölgesi
Sadece Yabancılar ve Yeniden Değerlendirme başvuruları için
Polonya İstanbul Başkonsolosluğunun yetki bölgesi kırmızı alanları kapsamaktadır. Harbiye, Altunizade İzmir, Gaziantep ve Trabzon şubelerimizden yaptığınız başvurular başkonsolosluk tarafından inceleneceği için sadece kırmızı bölgelerde ikamet eden veya okuyan kişilerin başvuruları kabul edilecektir. Beyaz bölge Ankara Büyükelçiliğinin yetki bölgesi olduğundan buralarda ikamet eden veya okuyan kişilerin Ankara ve Antalya şubelerimizden başvuru yapmaları gerekmektedir.
Yeniden değerlendirme başvurusu durumunda, bu başvurular, bölgesel yetkili vize başvuru merkezini seçerek vizeyi reddetme kararı alan Polonya Cumhuriyeti konsolosuna sunulmalıdır.

Yüksek Öğrenim
-
Ulusal Vize
Bu vize, ilk giriş tarihinden itibaren bir yıl boyunca 90 günden daha uzun bir süre (bir veya birkaç giriş) Polonya topraklarında kalmak isteyen kişilere verilir.
Uzun süreli ulusal vize (D Vize):
- Polonya'nın topraklarında vizenin geçerlilik süresince;
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir.
Daha fazla bilgi için lütfen linke tıklayınız
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 r. w sprawie opłat konsularnych”, 18. maddesinin 1-2. bendinde ve 19. maddede belirtildiği üzere, aşağıdaki kategorilerden herhangi birine sahip olan başvuru sahipleri vize ücretinden muaf tutulacaktır;
AB vatandaşları yakınları ( eşleri, çocukları, anne-babaları (maddi olarak bağlı iseler)) Polonya vatandaşlarının yakınları (eşleri, çocukları, anne-babaları) maddi olarak bağlı iseler Diplomatik veya hizmet vizesi başvuruları
AB vatandaşlarının aile bireyleri için vize
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız
-
Gerekli Evraklar
PDF formatındaki evrak listesi için lütfen buraya tıklayınız. Bu belge imzalı olarak başvuru formuna eklenmelidir.
DİKKAT:
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni).
Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır.
Konsolos tarafından ek belgeler istenebilir.
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni).
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. AB ve PL vatandaşları vize ücretinden muaftır. Ukrayna uyruklular sadece D vize kategorisinde vize bedeli ödemekten muaflar 141 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz)
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
AB/PL vatandasinin aile üyeleri
-
Ulusal Vize
Bu vize, ilk giriş tarihinden itibaren bir yıl boyunca 90 günden daha uzun bir süre (bir veya birkaç giriş) Polonya topraklarında kalmak isteyen kişilere verilir.
Uzun süreli ulusal vize (D Vize):
- Polonya'nın topraklarında vizenin geçerlilik süresince;
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin en az ilk ayını kapsaması gerekir.
Daha fazla bilgi için lütfen linke tıklayınız
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 r. w sprawie opłat konsularnych”, 18. maddesinin 1-2. bendinde ve 19. maddede belirtildiği üzere, aşağıdaki kategorilerden herhangi birine sahip olan başvuru sahipleri vize ücretinden muaf tutulacaktır;
AB vatandaşları yakınları ( eşleri, çocukları, anne-babaları (maddi olarak bağlı iseler)) Polonya vatandaşlarının yakınları (eşleri, çocukları, anne-babaları) maddi olarak bağlı iseler Diplomatik veya hizmet vizesi başvuruları
AB vatandaşlarının aile bireyleri için vize
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız
-
Gerekli Evraklar
PDF formatındaki evrak listesi için lütfen buraya tıklayınız. Bu belge imzalı olarak başvuru formuna eklenmelidir.DİKKAT:
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni)
- Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır,
- Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir.
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. Ücretsiz VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (**bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir)
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
Yabancı Vatandaşlar-Çalışma İzni
-
Ulusal Vize
Bu vize, ilk giriş tarihinden itibaren bir yıl boyunca 90 günden daha uzun bir süre (bir veya birkaç giriş) Polonya topraklarında kalmak isteyen kişilere verilir.
Uzun süreli ulusal vize (D Vize):
- Polonya'nın topraklarında vizenin geçerlilik süresince;
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin en az ilk ayını kapsaması gerekir.
Daha fazla bilgi için lütfen linke tıklayınız
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 r. w sprawie opłat konsularnych”, 18. maddesinin 1-2. bendinde ve 19. maddede belirtildiği üzere, aşağıdaki kategorilerden herhangi birine sahip olan başvuru sahipleri vize ücretinden muaf tutulacaktır;
AB vatandaşları yakınları ( eşleri, çocukları, anne-babaları (maddi olarak bağlı iseler)) Polonya vatandaşlarının yakınları (eşleri, çocukları, anne-babaları) maddi olarak bağlı iseler Diplomatik veya hizmet vizesi başvuruları
AB vatandaşlarının aile bireyleri için vize
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız
-
Gerekli Evraklar
PDF formatındaki evrak listesi için lütfen buraya tıklayınız. Bu belge imzalı olarak başvuru formuna eklenmelidir.
DİKKAT:
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır, Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir.
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. Ukrayna uyruklular sadece D vize kategorisinde vize bedeli ödemekten muaflar. 141 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (**bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir)
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
Diğer Uzun Dönem
-
Ulusal Vize
Bu vize, ilk giriş tarihinden itibaren bir yıl boyunca 90 günden daha uzun bir süre (bir veya birkaç giriş) Polonya topraklarında kalmak isteyen kişilere verilir.
Uzun süreli ulusal vize (D Vize):
- Polonya'nın topraklarında vizenin geçerlilik süresince;
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin en az ilk ayını kapsaması gerekir.
Daha fazla bilgi için lütfen linke tıklayınız
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 r. w sprawie opłat konsularnych”, 18. maddesinin 1-2. bendinde ve 19. maddede belirtildiği üzere, aşağıdaki kategorilerden herhangi birine sahip olan başvuru sahipleri vize ücretinden muaf tutulacaktır;
AB vatandaşları yakınları ( eşleri, çocukları, anne-babaları (maddi olarak bağlı iseler)) Polonya vatandaşlarının yakınları (eşleri, çocukları, anne-babaları) maddi olarak bağlı iseler Diplomatik veya hizmet vizesi başvuruları
AB vatandaşlarının aile bireyleri için vize
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız
-
Gerekli Evraklar
PDF formatındaki evrak listesi için lütfen buraya tıklayınız. Bu belge imzalı olarak başvuru formuna eklenmelidir.
DİKKAT:
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır, Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir.
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. Ukrayna uyruklular sadece D vize kategorisinde vize bedeli ödemekten muaflar. 141 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (**bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir)
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
Gönüllü Hizmetler
-
Ulusal Vize
Bu vize, ilk giriş tarihinden itibaren bir yıl boyunca 90 günden daha uzun bir süre (bir veya birkaç giriş) Polonya topraklarında kalmak isteyen kişilere verilir.
Uzun süreli ulusal vize (D Vize):
- Polonya'nın topraklarında vizenin geçerlilik süresince;
Seyahatinize 15 günden az bir süre varsa ve yazılı olarak neden geç başvurduğunuza dair bir dilekçe yoksa, başvurunuz Konsolosluk tarafından kabul edilmeyebilir. (süre başvurduğunuz tarih değil, dosyanızın konsoloslukta işleme alındığı tarihte başlar) Bu durumda sorumluluk başvuru sahibine aittir. Geri dönen dosyalarda VFS servis ücreti iade edilmez.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin en az ilk ayını kapsaması gerekir.
Lütfen güncel sigorta şirketleri listesini kontrol etmek için bu linki kullanın: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/wizy
15 Haziran 2023 tarihinden itibaren aşağıda yazılı şirketler dışında seyahat sağlık sigortaları elçilik tarafından kabul görmeyecektir.
- AKSigorta AŞ
- Allianz Sigorta AŞ
- Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi
- Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi
- Aveon Global Sigorta AŞ
- Axa Sigorta AŞ
- Demir Sağlık ve Hayat Sigorta AŞ
- Emaa Sigorta AŞ
- Gulf Sigorta AŞ
- HDI Sigorta AŞ
- Hepiyi Sigorta AŞ
- Koru Sigorta AŞ
- Mapfre Sigorta AŞ
- Quick Sigorta AŞ
- Ray Sigorta Anonim Şirketi
- Sompo Sigorta AŞ
- Türk Nippon Sigorta AŞ
- Türkiye Sigorta AŞ
- Unico Sigorta AŞ
- Zurich Sigorta AŞ
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 r. w sprawie opłat konsularnych”, 18. maddesinin 1-2. bendinde ve 19. maddede belirtildiği üzere, aşağıdaki kategorilerden herhangi birine sahip olan başvuru sahipleri vize ücretinden muaf tutulacaktır;
AB vatandaşları yakınları ( eşleri, çocukları, anne-babaları (maddi olarak bağlı iseler)) Polonya vatandaşlarının yakınları (eşleri, çocukları, anne-babaları) maddi olarak bağlı iseler Diplomatik veya hizmet vizesi başvuruları
AB vatandaşlarının aile bireyleri için vize
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız
-
Gerekli Evraklar
PDF formatındaki evrak listesi için lütfen buraya tıklayınız. Bu belge imzalı olarak başvuru formuna eklenmelidir.
DİKKAT:
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır, Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir.
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. Ukrayna uyruklular sadece D vize kategorisinde vize bedeli ödemekten muaflar. Ukrayna uyruklular sadece D vize kategorisinde vize bedeli ödemekten muaflar 89 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (**bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir)
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
Kurs
-
Ulusal Vize
Bu vize, ilk giriş tarihinden itibaren bir yıl boyunca 90 günden daha uzun bir süre (bir veya birkaç giriş) Polonya topraklarında kalmak isteyen kişilere verilir.
Uzun süreli ulusal vize (D Vize):
- Polonya'nın topraklarında vizenin geçerlilik süresince;
Seyahatinize 15 günden az bir süre varsa ve yazılı olarak neden geç başvurduğunuza dair bir dilekçe yoksa, başvurunuz Konsolosluk tarafından kabul edilmeyebilir. (süre başvurduğunuz tarih değil, dosyanızın konsoloslukta işleme alındığı tarihte başlar) Bu durumda sorumluluk başvuru sahibine aittir. Geri dönen dosyalarda VFS servis ücreti iade edilmez.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
-
Genel Bakış
Pasaportun geçerliliğine ilişkin kriterler
Pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekir. Pasaport 10 yıldan eski olamaz. Vize için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gerekir. Pasaportlar plastik, deri vs. gibi ilave kılıfsız kabul edilmektedir. Başvuru sahininin başka pasaportu/ları varsa onların da (asıl ve fotokopi olarak) başvuruya eklenmesi gerekir.
Sağlık sigortası
€ 30.000 teminatlı sağlık sigortası (asıl ve fotokopi). “Erasmus+”, “Öğrenim, kurs, bilimsel çalışma”, “Gönüllü hizmeti” vizesi başvurularında sigorta poliçesinin planlanan kalış süresinin tamamını kapsaması gerekir. “Çalışma” vizesi başvurusu durumunda poliçenin kalış süresinin en az ilk ayını kapsaması gerekir.
Lütfen güncel sigorta şirketleri listesini kontrol etmek için bu linki kullanın: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/wizy
15 Haziran 2023 tarihinden itibaren aşağıda yazılı şirketler dışında seyahat sağlık sigortaları elçilik tarafından kabul görmeyecektir.
- AKSigorta AŞ
- Allianz Sigorta AŞ
- Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi
- Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi
- Aveon Global Sigorta AŞ
- Axa Sigorta AŞ
- Demir Sağlık ve Hayat Sigorta AŞ
- Emaa Sigorta AŞ
- Gulf Sigorta AŞ
- HDI Sigorta AŞ
- Hepiyi Sigorta AŞ
- Koru Sigorta AŞ
- Mapfre Sigorta AŞ
- Quick Sigorta AŞ
- Ray Sigorta Anonim Şirketi
- Sompo Sigorta AŞ
- Türk Nippon Sigorta AŞ
- Türkiye Sigorta AŞ
- Unico Sigorta AŞ
- Zurich Sigorta AŞ
Reşit olmayanlar
Reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveynin veya vasinin muvafakati aranır (asıl ve fotokopi). Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat ibraz edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. Imzanın ekli pasaport fotokopisindekiyle aynı olması gerekir. Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi. Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder belge ibraz etmeleri gerekir.
Gereken Mali Kaynaklar
Polonya Cumhuriyeti'ne giriş yapan yabancının, burada geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı, Kararnamenin 2. maddesinin 1. bendi uyarınca 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Rozporządzenie Ministra Spraw Zagranicznych z dnia 23.04. 2013 r. w sprawie opłat konsularnych”, 18. maddesinin 1-2. bendinde ve 19. maddede belirtildiği üzere, aşağıdaki kategorilerden herhangi birine sahip olan başvuru sahipleri vize ücretinden muaf tutulacaktır;
AB vatandaşları yakınları ( eşleri, çocukları, anne-babaları (maddi olarak bağlı iseler)) Polonya vatandaşlarının yakınları (eşleri, çocukları, anne-babaları) maddi olarak bağlı iseler Diplomatik veya hizmet vizesi başvuruları
AB vatandaşlarının aile bireyleri için vize
Bu prosedür, bir aile üyesi olan bir AB üyesi olan veya halihazırda ülkede bulunan bir Üye Devlet dışında bir Üye Ülkeye giden üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar için geçerlidir.
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız
-
Gerekli Evraklar
PDF formatındaki evrak listesi için lütfen buraya tıklayınız. Bu belge imzalı olarak başvuru formuna eklenmelidir.
DİKKAT:
- İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni), Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır, Konsolos tarafından ek belgeler istenilebilir.
-
Fotoğraf Özellikleri
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
-
35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/ çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Eni: Kulaklar arası mesafe 16 - 20 mm arasında olmalıdır
- Boyu : 11 yaş ve üzeri; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 26 – 30 mm arasında olmalıdır
- 11 yaşa kadar; çeneden saçlar dahil başın üzerine kadar 19 – 30 mm arasında olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar (saçlar dahil) 30 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
-
Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Kriterlere uyan ve kabul edilmeyen fotoğraf örneklerini gösteren rehbere bakmak için buraya tıklayın.
VFS Vize Merkezi standartlara uymayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Standartlara uymayan şekilde gelen fotoğraflar alınmaz ve değiştirilmesi için başvuru sahibi fotoğrafçıya yönlendirilir.
-
Vize Ücretleri
VİZE ÜCRETİ. Ukrayna uyruklular sadece D vize kategorisinde vize bedeli ödemekten muaflar. Ukrayna uyruklular sadece D vize kategorisinde vize bedeli ödemekten muaflar 89 USD (Lütfen tutarı tam ve nakit olarak yanınızda bulundurunuz) VFS SERVİS HİZMET BEDELİ 12,20 Euro (**bir önceki güne ait döviz kuruna göre TL olarak tahsil edilir)
Ek hizmet
Kurye ücreti 542 TL Fotokopi 21 TL (Sayfa Başı) Çıktı Alma 21TL (Sayfa Başı) Fotokabin 210 TL Premium Lounge 2500 TL
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 12,20 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
- Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
- Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
-
İşlem Süresi
Vizeye ilişkin bir Topluluk Yasası (Vize Yasası) oluşturan, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 13 Temmuz 2009 tarih ve (AT) 810/2009 sayılı Tüzüğünün 19. Maddesi uyarınca kabul edilebilir olan vize başvurusu, yapıldığı tarih itibariyle 15 takvim günü içerisinde karara bağlanır. Başvurunun özellikle daha detaylı incelenmesi gereken münferit durumlarda, bu süre uzatılabilir.
-
Başvuru Formları
Aşağıda listelenen form, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formlar ayrıca Vize Başvuru Merkezinde de mevcuttur (ücretsiz).
Formlar aşağıdaki link üzerinden e-konsulat sistemi üzerinden online olarak doldurulmalıdır
Gözden Geçirme
Vize başvurusu reddedilen kişiler vize başvurularını inceleme hakkına sahiptir. Bu durumda müşteri, kararı Vize başvuru merkezinden veya kargo şirketinden aldığı tarihten itibaren 14 takvim günü içinde kararın yeniden incelenmesi için başvuruda bulunma hakkına sahiptir. Başvuru, karar tarihinden itibaren 14 takvim günü içinde gerekli belgelerle birlikte elden ve eksiksiz olarak yapılır.
Yeniden gözden geçirme ulusal vizesi - 141 USD
Yeniden gözden geçirme Schengen vizesi şu ana kadar değişiklik yok -84 USD
Vize başvuru merkezinde vize başvurusunun yeniden değerlendirilmesi için başvuruda bulunmak için, randevu alırken aşağıdaki Vize Kategorisini seçmelisiniz: “Vize başvurusunun yeniden değerlendirilmesi”.